Langs welke zijde van de gast ;

Welk bestek moet men indekken voor ;
 Home   
 Foto's
  
 Contact
 Links
Laatst gewijzigd
17 september 2010
1. Wat is de vakterm voor het afroepen van gerechten?
a) marcheren
b) enleveren
c) annonceren
d) poleren

2. Waar wordt het broodbordje geplaatst?
a) rechts van het kijkbord
b) links van het kijkbord
c) boven het kijkbord
d) waar er het meeste plaats is

3. Een vingerkommetje wordt gevuld met...?
a) water en citroensap
b) water en azijn
c) water en een schijfje citroen
d) water en zeep

4. Een infusie is een... ?
a) koffie met alcohol
b) aftreksel van vruchten of kruiden
c) thee met vruchtensmaak
d) water met alcohol

5. Wat is de vakterm die de keuken op de hoogte brengt wanneer men mag starten met het bereiden van bepaalde gerechten.?
a) passeren
b) enleveren
c) annonceren
d) marcheren

6. Een tafellaken heeft twee soorten plooien, welke plooi ligt altijd naar de ingang gericht?
a) de ingaande plooi
b) de opstaande plooi
c) beide mogen

7. Wat is het voornaamste bestanddeel van een Mojito?
a) tequila
b) rum
c) wodka
d) cointreau

8. Het witte wijnglas staat...
a) boven de grote vork
b) boven het vismes
c) boven het groot mes
d) links naast het rode wijnglas

9. Welke gegevens moet je vragen om een correcte reservering te kunnen maken?
a) naam, datum, telefoonnummer, geboortedatum, aantal gasten
b) leeftijd, naam, datum, telefoonnummer, tijdstip
c) naam, adres, telefoonnummer, aantal gasten, datum, tijdstip

10. Wat is de juiste volgorde van bediening?
a) geestelijkheid, dames, uniformen, gasten, gastheer
b) gastheer, dames, geestelijkheid, uniformen, gasten
c) dames, geestelijkheid, gasten, uniformen, gastheer
c) uniformen, geestelijkheid, dames, gasten, gastheer

Juist of fout ? vakje aanvinken voor het antwoord !