Tafel dekken
 Home   
 Foto's
  
 Contact
 Links
Laatst gewijzigd
10 mei 2010

> > >
* FRUIT
* FLENSJES
*
ZAALTECHNIEKEN
FLAMBEREN
Beschrijf de bereiding van Jubilé kersen.
Controleer de mise en place voor de bereiding. Laat boter met griessuiker smelten in een flambeerpan en voeg kersensap en citroenschil in spiraal erbij. Laat het geheel inkoken tot een stroop. Voeg de kersen toe, 13 à 15 per persoon, laat ze goed opwarmen. Flamberen met kirsch.
Een bourgogneglas opvullen met roomijs, de kersen en het sap. Garneren met opgeslagen room en afwerken met gekleurde amandelschilfers. Serveren op dessertbord met kantpapier en dessertlepel.
Geflambeerde banaan
Materiaal
  • flambeervuur
  • flambeerpan
  • dienbestek
Werkwijze
  • laat de boter met de suiker smelten -karameliseren-
  • een scheutje citroensap en sinaasappelsap toevoegen
  • laat tot een stroop inkoken, ondertussen de banaan versnijden
  • breng de banaan in de bereiding en laat goed opwarmen
  • flambeer met ¾ Grand Marnier en ¼ Cognac
  • serveer op een warm bord

SERVEERKUNDE